Jste zde

Prosinec 2021

Po Út St Čt So Ne
29
30
1
2
3
4
5
 
 
 
 
 
 
 
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
13
14
15
16
17
18
19
 
Felace - nasávání žaludu penisu do úst

Felace - nasávání žaludu penisu do úst

Felace - nasávání žaludu penisu do úst

Hlavní téma: "Felace - uspokojování muže ústy".
Volné pokračování článku "Felace - techniky orálního sexu pro muže".

V podobném článku o technikách felace jsme se zabývali technikou sání žaludu penisu. Nyní se bud jednat o techniku kterou je nasávání žaludu penisu do úst. Je na první pohled podobná jako technika sání žaludu penisu, ale pocitově se od ní opravdu odlišuje.

Jednou rukou penis přidržujte tak, aby si "nedělal co chce"... Nasajte žalud do úst až rty obejmou penis těsně pod žaludem v oblasti frenulární zóny. Když je penis v ústech opřete se o špičku žaludu plochou jazyka a z úst žalud pomalu vytlačte. Sání ústy přitom do poslední chvíle nepřerušujte. Rty přitom kopírují tvar žaludu. Teprve v posledním okamžiku, kdy rty žalud skoro opouští, přerušte jeho vytlačování jazykem a zvýšením intenzity sání žalud nasajte zpět do úst. Pokud se to naučíte, bude žalud opakovaně nasávaný a vytlačovaný z úst, ale ze rtů nevyklouzne. Rty budou intenzivně stimulovat celý povrch žaludu třením a frenulární zónu opakovaným sevřením. Pro muže je takováto stimulace velmi intenzivní!!!

Pokud zadržení žaludu v ústech nestihnete a žalud ze rtů vyklouzne ještě dříve než sání přerušíte, nic se neděje, jen se připravte na to, že uslyšíte zasyčení nasátého vzduchu pronikajícího do úst. Nemáte se za co stydět, pro některé muže se jedná o mimořádně vzrušující zvuk.

Tato technika střídá podtlak při kterém dojde k nasátí žaludu do úst s podtlakem v ústechtlakem jazyka na špičku žaludu kterým je žalud z úst skoro vytlačen. Techniku nasávání a vytlačování několikrát zopakujte. Můžete ji prostřídat s technikou sání žaludu penisu, při které dochází k jiné, ale neméně vzrušující stimulaci žaludu.

Vyzkoušejte obě techniky a poznáte rozdíl. Jiné to bude jak pro toho, kdo felaci poskytuje tak také pro toho, kdo ji přijímá.

 

Poznámka:
Každému je asi jasné, že tato technika je použitelná jak pro heterosexuální, tak také pro homosexuální páry.

 

Další články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

Út, 14/12/2021 - 18:09
 
Felace - sání žaludu penisu

Felace - sání žaludu penisu

Felace - sání žaludu penisu

Hlavní téma: "Felace - uspokojování muže ústy".
Volné pokračování článku "Felace - techniky orálního sexu pro muže" a "Nasávání žaludu penisu do úst".

Dostáváme se ke dvěma technikám felace, které se na první pohled zdají stejné nebo velmi podobné. Jedná se o

Nasajte žalud do úst až rty obejmou penis těsně pod žaludem v oblasti frenulární zóny. Když je penis v ústech za podtlaku ho obkružujte plochou jazyka a jeho špičkou stimulujte výstup močové trubice na jeho vrcholu. Rty přitom žalud svírají v oblasti frenulární zóny. Svírání a povolování rtů stimuluje velmi citlivou část penisu a uzdičku, která se v této oblasti napojuje na žalud. Svírání rtů vytváří malou, ale velmi intenzivní stimulaci třením a tlakem a to za sání žaludu v ústech a jeho hlazení jazykem. Nespěchejte a pomalu techniku společně prožívejte. Pak žalud nechte pomalu vyklouznout z úst. Tím se veškerá stimulace přeruší a muž na chvíli prožívá fázi klidu. Potom žalud znovu nasate do úst a techniku několikrát zopakujte.

Můžete ji prostřídat s technikou nasávání žaludu penisu do úst..

Jedná se tedy o jinou kombinaci dráždění žaludu, jeho frenulární zóny a povrchu rty, podtlakem a jazykem. Některé ženy tuto techniku  hodnotí jako "žužlání žaludu" a s velkou oblibou ji muži dopřávají.

Vyzkoušejte obě techniky a poznáte rozdíl. Jiné to bude jak pro toho, kdo felaci poskytuje tak také pro toho, kdo ji přijímá.

Poznámka:
Každému je asi jasné, že tato technika je použitelná jak pro heterosexuální, tak také pro homosexuální páry.

 

Téma pokračuje článkem "Nasávání žaludu penisu do úst".

 

Další články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

St, 15/12/2021 - 10:43
 
Masáže ve skupině pro "pokročilé" a masáž joni

Masáže ve skupině pro "pokročilé" a masáž joni

Masáže ve skupině pro "pokročilé" a masáž joni

Hlavní téma: "Skupinový sex".
Pokračování tématu "Masáže ve skupině".
Rozšíření článku "Masáže ve skupině - pro "pokročilé"".

Začnu tím, že jen byl v článku "Masáže ve skupině - pro "pokročilé"" zveřejněn odkaz na tento, v té době ještě nezveřejněný článek, už jsem dostal několik mailů, že něco podobného je naprosto nepředstavitelné a že to odporuje morálce dnešní společnosti.  Už proto ten článek musím napsat...

Masáže ve skupině mají tu výhodu, že se nejedná o klasický sex, ale o společnou, byť erotickou masáž. Možná si myslíte, že taková masáž je hodně za hranou, ale ruku na srdce, kdo takovou "hranu" stanovil? Pokud se partneři na společné erotice domluví a pomalu, v uzavřené skupině, postupují dál a dál, je pravděpodobné, že ta jejich hrana opravdu bude hodně jinde než hrana spořádaných lidí, kteří možná úzkostlivě tají milenku nebo milence, ale hrdě hlásají svou pravdu.

Přitom takové aktivity (erotické nebo tantrické masáže) jsou běžnou erotickou představou mnoha lidí, a to i těch, kteří by za něco podobného dokázali i upalovat. Aby nedošlo k mýlce - monogamní vztahy jsou správné a každý by si jich měl velmi vážit.

Masáže ve skupině jsou určitě rozumnějším alternativním řešením touhy po skupinových aktivitách, než je nevěra nebo sériová monogamie. Pokud se jedná o dobrovolné aktivity lidí, kteří si důvěřují a rozhodli se takto, v uzavřené skupině,  naplňovat své sexuální sny, představy, nebo prostě jen uvolnit sexuální pnutí, je podstatně větší šance, že se nedočkají velkého zklamání nebo případného narušení vztahu. Samozřejmě se musí jednat o lidi, kteří tak jednají dobrovolně a jejich vzájemná tolerance a žárlivost je na jiné úrovni, než u jiných. Významné je také to, že vše činí společně jako partneři nebo manželé. Není to omlouvání takovýchto aktivit, je to pouze konstatování, že pokud se někteří rozhodnou k takovýmto společným aktivitám a nemají s nimi problémy, pak je zbytečné se nad nimi pohoršovat. Nakonec, stejně se o nich nejspíš ani nedovíte...

K čemu to může být dobré?

Masáže ve skupině bývají spojeny s jinou úrovní přijímání i dávání podnětů vzrušení. Nejde "jen" o erotiku a vzrušení, ale o jednotlivé kombinace doteků a podnětů které vychází z tantrického přístupu ke vzrušení a dokáží navodit stavy, které se možná jinak ani navodit nedají. K něčemu podobnému se nikdo nemůže nutit, ale pokud k takovému přístupu k lidské sexualitě lidé dospějí, může jim to přinášet úplně jinou hladinu pocitů, emocí i vzrušení, kterou je velmi obtížné popsat a pochopit.

Jak taková masáž probíhá?

Popisovaná situace se týká masáží ve trojici složené ze dvou žen a muže (MFM) nebo ve čtveřici. V článku se budu zabývat masáží ve čtveřici právě proto, že většinou ji tvoří manželské nebo partnerské páry, tedy dva muži a dvě ženy. Podstatné je však to, že mezi manžely nebo partnery je citové pouto, které se při technice "pro pokročilé" může ještě více prohloubit.

Masáž ve čtyřech znamená, že jedna žena ze čtveřice bude masírovaná dvěma muži. V článku "Masáže ve skupině - kolik rukou "snesete"?" jsme se zabývali i faktem, že ženy vzájemné doteky snesou podstatně snadněji než muži. Protože součástí masáže jsou i základní techniky tantrické masáže joni, může se druhá žena jen dívat nebo se může zapojit hlazením masírované ženy... Neznamená to ale, že by se nemohla účastnit i masáže joni. Jak již jsem uvedl jinde, žena dotek od ženy snese bez větších problémů a obav.

Dva muži společně provádí masáž ženy a její joni

Tato masáž může být pojata jako společná masáž joni nebo jako společná výuka technik tantrické masáže joni. Je to však i reálná cesta, jak jeden z mužů, který zná postupy a techniky tantrické masáže joni, je může naučit druhého muže (případně i ženu). Základním předpokladem samozřejmě je, že alespoň jeden z mužů tyto techniky ovládá. Techniky tantrické masáže joni se nedají naučit za jednu masáž a tak mít "tahák", alespoň zpočátku, rozhodně doporučuji. Podrobněji je toto téma popsáno v článku "Společná výuka technik - tantrická masáž joni". Masáž se pak společně procvičuje tak dlouho, dokud se ji oběma mužům (případně i  ženě), nepodaří zvládnout. Přijímající žena určitě nebude protestovat...

Jeden muž provádí masáž joni a druhý ženě věnuje svou pozornost

Představte si situaci, kdy jako žena ležíte na masážním stole a vaší masáži se věnují dva muži (případně i žena).

Tato varianta masáže vychází z toho, že jakékoli doteky jsou vnímány zcela jinak, pokud jsou spojeny s něčím, co vaši pozornost posune na jinou úroveň přijímání podnětů vzrušení.

Dva manželské páry mají tu výhodu, že každá z žen má ve čtveřici svého muže. Velmi důležitá je citová vazba, která je mezi nimi. Tato technika je, přestože se to může zdát až nepochopitelné, technikou při které se mohou upevnit manželské nebo partnerské vztahy ve dvojici. Manžel ženy na masážním stole bude své ženě věnovat svou pozornost a to srovnatelnou s tou nejkrásnější milostnou předehrou, jaké je schopen. Jeho role nebude ženu vzrušovat, ale ženu něžně líbat, laskat, hladit ji na hlavě tváři, krku, ramenou, prsou a věnovat jí svou pozornost. Přesně tak, jak to dělal na začátku jejich vztahu, kdy všechno krásné a vzrušující ještě nebylo spojeno s žádnou formou stimulace pohlaví a dalších erotogenních zón.

Druhý  muž jí bude současně provádět tantrickou masáž joni. Žena se většinou věnuje hlazení a laskání prsů, ale ani masáž joni pro ni nemusí být tabu. Předpokládám, že muž masáž joni umí nebo ji dokáže podle "taháku" plynule zvládnout. Jeho cílem bude ženu pomalu, ale cíleně vzrušovat a stupňovat její vzrušení až k hranici, kdy nastoupí vyvrcholení. Není ale kam spěchat a proto je potřeba si intenzitu stimulace technikami tantrické masáže joni "rozplánovat" tak, aby masáž trvala okolo jedné hodiny.

Žena je něžně laskaná svým mužem který jí svou něhou připomíná chvíle, kdy ke vzrušení stačil letmý dotek, polibek, pohlazení. Přitom její joni, technikami cílené tantrické masáže joni, vzrušuje druhý muž (nebo žena). To je situace která se dá už jen obtížně představit. Na jedné straně nekonečná něha muže a na druhé straně druhý muž a žena... Čemu věnovat větší pozornost - manželovi nebo tomu druhému muži nebo ženě...? Většina žen si nejspíš představí, že něco takového se prostě nedá dlouho zvládat. Asi budou mít pravdu, ale dá se to naučit zvládat!

Manžel vlastně odvádí pozornost ženy od pocitů stimulace joni a druhý muž a možná i žena pomalu a cíleně zvyšuje její vzrušení. Všichni přitom musí postupovat pomalu a "ruku v ruce". Pokud se jim to povede, dostanou ženu do meditačního stavu ve kterém se může posunout na zcela novou úroveň přijímání podnětů vzrušení.

 

Poznámka
Neříkám, že je to technika snadná a že ji každá skupina zvládne hned napoprvé v plné předpokládané délce masáže. Ale když dnes masáž nebude trvat hodinu, můžete si dát za cíl, že příště se zlepšíte a masáž prodloužíte.


Ještě si na závěr dovolím upozornit na to, že skupinové sexuální aktivity nejsou "standardní" a že k něčemu podobnému rozhodně nikoho nenavádím... Skupinový sex však nemusí být vždy "jen o sexu" a některé jeho důvody jsou možná hodny "zvláštního zřetele". Proto se na webu www.milovani.cz a www.kamasutra.cz zabýváme i touto oblastí lidské sexuality. Pokud se někdo pohoršuje, měl by se zamyslet nad tím, co je pro vztahy lidí nebezpečnější. Zda je to nevěra, tolerovaná nevěra", otevřený vztah nebo jiná forma sexuální chování lidí mimo partnerský vztah. Upozorňuji ale na to, že základem vztahu mezi lidmi je manželství a rodina. Pokud někdo touží po komplikovanějším vztahu, musí si být vědom toho, že za své rozhodnutí nese odpovědnost každý sám za sebe!


 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje:

(AK)(Z)(L)

Čt, 16/12/2021 - 23:29
 
Felace - pocity žen při poskytování felace

Felace - pocity žen při poskytování felace

Felace - pocity žen při poskytování felace

Hlavní téma: "Orální sex".
Pokračování článku "Felace - uspokojování muže ústy".

Orální sex je ryze osobní záležitostí protože vztah každého z páru k orálnímu sexu je naprosto individuální. Prohlásit, že muži nebo ženy orální sex milují nebo ho nemají rády je stejné, jako sebevědomě prohlásit, že všichni milují smažený květák. Tak takhle nějak bych začal.

Ano, obecně patří orální milování mezi oblíbené sexuální praktiky většiny párů. Je to ale stejné, jako je to s oblibou sexu v průběhu života. Někdy chcete moc, jindy se dáte ukecat, ale někdy to prostě nejde, protože strašně bolí hlava...

Pokud se díváme na oblibu felace u žen, pak zcela jistě najdeme ženy pro které je to neskutečně vzrušující technika uspokojování muže, ale stejně tak najdeme ženy, které nic takového ani nejsou ochotné vyzkoušet. No a většina žen to má s oblibou felace někde mezi těmito hranicemi a tato obliba nápadně kopíruje Gaussovu křivku (hustota pravděpodobnosti). Ale sex je především o sblížení, lásce, radosti, a touze, ale I do sexu už zasahuje pravděpodobnost, statistika a matematika...

Podívejme se na felaci šířeji, v odrážkách

  • Orální sex je něco velmi příjemného, vzrušujícího a mnohdy toužebně očekávaného.
  • Orální sex zcela jistě upevňuje partnerské vztahy.
  • I orální sex je o dávání a přijímání a to znamená, že ten, kdo dává musí dávat tak, aby ten druhý poznal, že je to z lásky. Přijímající pak se tento akt projevu lásky musí umět přijmout a ocenit.
  • Orální sex je naprosto dobrovolný, stejně jako jakákoli jiná intimní nebo sexuální aktivita. Nemůže být vyžadovaný, dá se o něj jen požádat. Pokud ten druhý nechce, nemůže k tomu být nucený.
     
  • V první řadě je orální sex, tedy i felace, otázkou touhy a ta se v průběhu života vyvíjí.
  • Mladí lidé, kteří touží po vzrušení a uspokojení a chtějí zkoumat všechny způsoby jak toho dosáhnout, o orálním sexu sní už v době dospívání. Chtějí poznat jaké to je a co to bude znamenat pro ně i pro toho druhého.
  • Při sledování pornografie si pak tyto představy mnozí kultivují a rozvíjejí. Jejich touhu TO vyzkoušet pak jejich představy bezpečně posilují.
  • V různých časopisech pro mládež se dívky (i chlapci) mohou dovědět, že pánské přirození je tak dokonalé, že je skoro hodno uctívání a že proto je nezbytné se dopředu, alespoň teoreticky, na jeho laskání připravit. Vidí v tom závazek a obávají se selhání.
  • Mnozí chlapci pak mohou věřit tomu, že jejich penis je skutečně uctívání hoden, což může potlačit mnohé komplexy a obavy které je zavalují. Středem jejich pozornosti se pak nestává myšlení, ale jejich božská chlouba... Odtud nejspíš pochází lidové "myslí jiným orgánem než mozkem"...
  • Řada dívek a žen to však časem nevidí tak optimisticky, zvláště když zjistí, že nejedna z prvních sexuálních aktivit směřuje hned k cíli a na to ostatní už tolik času nezbývá.
  • Také mnohdy zjišťují, že když už má dojít na felaci, nemusí to být vždy za dokonale romantických okolností.
  • Ale obecně stále platí, že muži mají felaci rádi a že ji po ženě někdy až vyžadují... a že za ni jsou vděčni...

Ale musíme si uvědomit, že vše má svůj čas a že i k orálnímu sexu musí člověk dospět. Myslím si, že po počátečních pokusech, obecně o sex, se začne vytvářet i představa o orálním sexu, tedy i o felaci.

  • Většina žen má z felace obavy v situacích, kdy není možné dodržet dostatečnou hygienu, tedy alespoň omytí penisu. Není se čemu divit, alespoň základní hygiena by jakékoli orální stimulaci pohlaví, v tomto případě penisu, předcházet určitě měla. Bohužel stačí jedna nepříjemná zkušenost a touha po felaci může výrazně ochabnout.
  • Dalším obávaným okamžikem je, pro muže ten nejkrásnější okamžik, když vyvrcholí. Většina mužů má totiž představu, že správné završení felace by mělo být korunováno ejakulací do úst ženy. Někteří konzumenti pornografie pak sní o tom, že ejakulaci si nejvíc užijí, když ji začnou v ústech dokončí na tváři ženy. Opět to není pravidlo, ale nejeden muž si to alespoň představuje. Dívky to ví a obávají se aby muže nezklamaly. Touží uspět a aby získaly 10 bodů z deseti, obávají se, ale vyhoví. Jenže mnohé se pak felaci tak nějak podvědomě už vyhýbají...
  • Muž touží, ale felaci provádí žena (většinou) a na ní bude záležet jak nechá muže vyvrcholit. Ona rozhoduje o tom co muži dopřeje a co mu dovolí. Neměla by dělat nic co se jí nelíbí nebo co ji dokonce odpuzuje. Rozumný muž to pochopí... O tom, jak žena může řešit okamžik ejakulace při felaci jsou například články "Způsoby vyvrcholení muže" a "Felace - jak je to s polykáním ejakulátu?".
  • Pokud má žena opravdu velké problémy s tím, co dělat při ejakulaci muže, několik návrhů najde v článku "Ejakulace muže při orálním sexu, kdy žena polykat nechce...".
  • Začátečnice, ale i zkušené ženy se obávají toho, co v pornu "frčí" a to je technika orálního sexu které se říká hluboká felace. Pro uklidnění - jedná se o techniku na kterou se i herečky pornografických příběhu dlouho připravují a postupně se ji učí. Ve vztahu muže a ženy to rozhodně není povinnost a ani pro muže to není nic bez čeho by se neobešel!!! Ale když je to v pornu, tak na tom přece něco musí být!!! A tak se o to učenlivá dívka alespoň pokusí, až zjistí, že taková snaha nemusí být zakončena ejakulací, ale že díky dávivému reflexu se dá jít mnohem dál...
  • a další

Z toho mála hodnocení nebo spíš poznámek je jasné, že každá žena má k felaci svůj vlastní přístup a tedy ji sama pro sebe hodnotí pod svých vlastních zkušeností. Mezi kamarádkami to ale nejspíš bude hodnocení bez jakýchkoli mráčků. Jak jinak, přece na sebe nepráskne, že jí to za všech okolností ne vždy baví a vzrušuje. Kamarádky by pak třeba mohly pojmout představu, že jí to snad nejde nebo že to snad ani neumí...!!! A třeba by je napadlo i něco hříšného...

Dvě kamarádky:
„Proč ses vyspala s mým mužem?“
Chtěla jsem vědět jaký je rozdíl mezi Tvým a mým.“
„Mohla ses zeptat!!!“

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

Pá, 17/12/2021 - 21:03
 
 
 
20
21
22
23
24
25
26
 
Masáže ve skupině pro "pokročilé" a orální sex

Masáže ve skupině pro "pokročilé" a orální sex

Masáže ve skupině pro "pokročilé" a orální sex

Hlavní téma: "Skupinový sex".
Pokračování tématu "Masáže ve skupině".
Rozšíření článku "Masáže ve skupině - pro "pokročilé"".

Jakékoli "rutinní" masáži ve skupině pro "pokročilé" by VŽDY měla předcházet společná výuka technik ve skupině". Není to proto aby se zachoval individuální přístup každého ze skupiny. O to opravdu nejde a ani jít nemůže.

Společná výuka technik ve skupině má smysl hlavně proto, že se při ní vzájemně poznají všichni ze skupiny a přirozeně se seznámí s tím, jaké pocity prožívají jako přijímající a poskytující. Když se zamyslíte nad tím, kolik problémů mají lidí s vlastní sexualitou, je určitě prospěšné, když si o nich společně mohou promluvit. Přínosem bude i to, že si "legálně" můžete vyzkoušet jak se technika v praxi líbí, zda se vůbec líbí, ale i to, zda se líbí vám.

Každá výuka by měla obsahovat prostor pro vyjádření pocitů. V rámci takového "povídání" si musíte i stanovit hranice toho co je a co už není možné provádět. Vyjádřit se musí nejen přijímající muže nebo žena, ale stejně, ne-li důležitější je názor vlastního partnera nebo partnerky. V takovém případě se snažte o naprostou otevřenost a nesnažte se pocity nebo výhrady druhých jakkoli zlehčovat nebo bagatelizovat.

Mnoho lidí si představuje, že v skupině která se rozhodla pro společné masáže nebo pro společný sex je vše dovoleno a nic nemůže způsobovat problémy. Teprve později, když se ve skupině začnou hromadit problémy, můžete zjistit, že ne všichni všechno zvládají a že se vším musí souhlasit. Přehlížení problémů nebo stavů kdy se pomalu vytrácí nadšení ze setkání pak může vést až k rozpadu skupiny nebo vážným vztahovým problémům mezi partnery. Proto nepodceňujte žárlivost nebo podvědomý odpor k něčemu, co vy vůbec nemusíte považujete za nutné řešit. Právě žárlivost nebo nepřiměřené vyžadování právě vašich představ je nejčastější příčinou rozpadu skupin, které se zpočátku jevily jako naprosto bezproblémové.

Masáže ve skupině pro "pokročilé" při kterých je zařazena i felace - tedy uspokojování muže ústy je technika opravdu pro "pokročilé". Můžete ji za běžnou považovat až tehdy, když vám jako běžná bude opravdu připadat. Proto nemá smysl něco dál rozebírat. Tuto hranici si musí skupina najít sama a musí to být hranice se kterou budou všichni souhlasit.

Klidně nakonec můžete zjistit, že stejná situace, kdy jste se techniku společně učili, byla mnohem více vzrušující, než když už nic neřešíte a jen konáte...

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje:

(AK)(Z)(L)

Út, 21/12/2021 - 15:51
 
 
 
 
 
 
27
28
29
30
31
1
2
 
DOTAZ: "Vzrušení u sexu"

DOTAZ: "Vzrušení u sexu"

DOTAZ: "Vzrušení u sexu"

Přemýšlím nad mým neexistujícím orgasmem u sexu a dochází mi jedna věc, kterou jsem si moc nechtěla připustit - já při něm vlastně nejsem vůbec vzrušená. Nebo spíše takto: vzrušená, jakožto vlhká jsem raz dva, i po pár polibcích. V tomhle problém není..., ale jako by nic necítím, žádné vzrušení. Když se sama dívám na porno, tak ve mě to vzrušení pomalu narůstá. Vnímám takový pocit co srší ze zdola a zintenzivňuje se, až se pomocí ruky nebo satisfyeru do chvilky udělám. Nevím, jestli se dá říct, že ten pocit je psychický nebo fyzický, asi obojí - prostě je to nejspíše to vzrušení před orgasmem, které postupně roste od 0 do 100.

U sexu, to takhle ale vůbec necítím a nechápu proč. Vše je v pohodě, baví mě to, zkoušíme nové věci, máme spoustu hraček, všechny mé úchylky jsou vyslyšeny. Vidíme se s partnerem zhruba 3x do měsíce, takže ten sex není všední a vždy se těším. Na porno se taky nedívám tak často, 2-3x za měsíc maximálně.

A vím, že je to mnou. Bylo to tak u všech partnerů. Sex si užívám i bez orgasmu. Sexuálně aktivní jsem od 16, už pomalu 7 let. Nevím jestli mám stále čekat, že to jednou samo přijde nebo to začít řešit. Myslím, že největší problém je opravdu jen v tom vzrušení.

POZNÁMKA:
Zpráva zaslána pomocí kontaktního formuláře na adrese https://milovani.cz/contact. Zpráva byla upravena, kontaktní informace byly odstraněny.
Poradna sexuologa 2022


 

ODPOVĚĎ na dotaz "Vzrušení u sexu"

Dobrý den.
Děkuji za dotaz a Vaši důvěru.

Váš problém je celkem běžný. Každý člověk totiž má svou představu o tom, co je to sex a jak by při něm mělo vypadat vzrušení. Tyto představy se mohou diametrálně odlišovat. Následně pak prožívají lidé i stresující pocity z toho, že zrovna já mám se sexem problémy.

Píšete: " Vnímám takový pocit co srší ze zdola a zintenzivňuje se, až se pomocí ruky nebo satisfyeru do chvilky udělám. ... U sexu, to takhle ale vůbec necítím a nechápu proč. Vše je v pohodě, baví mě to, zkoušíme nové věci, máme spoustu hraček, všechny mé úchylky jsou vyslyšeny".Těmito dvěma větami vystihujete to, co Vás trápí. Sama orgasmus dokážete prožít, ale při "sexu" se to nedaří. Vlastně jen jinými slovy popisujete to, co je jedním z nejběžnějších problémů při párovém milování.

Představa o tom, co je to sex je vlastně tím hlavním problémem hodnocení toho rozporu mezi očekáváním a realitou. Přitom se zapomíná na to hlavní - proč vlastně vzrušení při intimních hrátkách lidé vyhledávají. Jen pro připomenutí - může to být například proto, že s partnerem chcete prožít krásné, láskou naplněné chvíle. Může to být také proto, že potřebujete prožít uvolnění při vyvrcholení. Mezi těmito hranicemi je možné popsat mnoho dalších důvodů proč...

Když se na podíváte nezaujatě, zjistíte, že obě základní varianty důvodů naplňujete. Dosáhnete uvolnění sexuálního napětí masturbací a prožíváte láskyplné chvíle se svým přítelem. Ničemu novému se nebráníte a proto si můžete, jak píšete, prožít jakoukoli pomyslnou "úchylku". V sexu není úchylné nic, co Vám nebo Vašemu příteli připadá vzrušující, toužíte po tom a nevadí Vám to vzájemně si to poskytnout. Takže za mne výborně!!!

Vše ostatní je pak už naprosto normální a je jen na Vás dvou, jak se naučíte vzájemně si vyhovět.

Jen část žen dokáže prožít vyvrcholení při souloži. Tak nejspíš vnímáte pojem sex. Ale soulož je jen malá epizoda sexu! Nejčastěji ženy prožijí vyvrcholení při orální stimulaci pohlaví. Je opravdu pravda, že ženy mají orální sex raději než soulož. Jen si o to často neumí říct. Není lepší nebo horší orgasmus.

Pokud ho partner prožije ve spojení s Vámi, je to úžasné, jen by pak měl ke stejnému prožitku dovést i Vás. Na pořadí, kdo "bude" dřív vůbec nezáleží. Mnoho párů preferuje, když žena prožije několik orgasmů orálně a hned nato muž pokračuje souloží, tedy plynule naváže na doznívající vzrušení ženy a prožije při něm své vyvrcholené.

Všimněte si prosím, že ani v pornu ženy pokaždé neprožívají při souloži orgasmus. A to se díváte na profesionály v oboru. Orgasmus ženy při souloži je přitom natolik vzrušující, že by si ho producenti porna rozhodně nenechali ujít a rozhodně by ho z filmu nevystřihli!!! Postě ani profesionální herečky v pornu pokaždé to štěstí nemají. Proto značná část filmů pro dospělé za vrchol sexu považuje orgasmus muže. Schválně se podívejte jak často je orgasmus ženy v těchto filmech pozorovatelný.

Píšete: "Nevím jestli mám stále čekat, že to jednou samo přijde nebo to začít řešit. Myslím, že největší problém je opravdu jen v tom vzrušení."

Rozhodně na nic nečekejte!!! Otevřeně si s přítelem promluvte o tom, že orgasmus při souloži neprožíváte a vysvětlete mu, co Vás vzrušuje až k vyvrcholení. Přestaňte se trápit tím, že při souloži Vám to nejde a prostě si spolu najděte takovou posloupnost stimulací a sexuálních praktik, při kterých je hezky Vám i Vašemu partnerovi. Když se Vám podaří prožít orgasmus při spojení, bude to pak jen příjemný bonus Vašeho milování. Na našem webu najdete techniky při kterých může žena snadněji prožít ve spojení s mužem vyvrcholení. Je jich hned několik, ale většina z nich předpokládá spoluúčast ženy při stimulaci klitorisu při spojení s mužem. Vyzkoušejte polohy "Žena nahoře" a meditace a posilování pánevního dna při spojení lingamu s joni. Právě ta cvičení při kterých nebudete souložit, ale společně meditovat ve spojení, Vám pomohou nejvíce.

Nebojte se, je to opravdu vzrušující, zábavné a určitě to posune Váš i partnerův pohled na to, co je to "sex".

Štítky: 
Út, 28/12/2021 - 11:58
 
Masáže ve skupině - příprava příjemného prostředí

Masáže ve skupině - příprava příjemného prostředí

Masáže ve skupině - příprava příjemného prostředí

Hlavní téma: "Masáže ve skupině".
Pokračování článků "Masáže ve skupině - pro "začátečníky"" a "Masáže ve skupině - pro "pokročilé""

Každá masáž, tedy i masáž v rámci masážní nebo tantrické skupiny, by měla probíhat v příjemné a uvolněné atmosféře. Aby tomu tak bylo je potřeba pro to také něco včas udělat. Řešit otázku například kam jsem dal olej v situaci, kdy již někdo leží na masážní podložce nebo na masážním stole, by mohlo být tak trochu nevhodné...

Nachystejte si všechny pomůcky nebo prostředky pro masáž. Ideální je mít dopředu připravený seznam toho, co budu potřebovat. Když už se budete chystat na masáž na masážním stole nebo podložce, nic z toho, na co jste zapomněli už neseženete.

Co je potřeba připravit

Seznam toho, co je k masážím potřeba může vypadat například takto:

  • Masážní olej základní, esenciální oleje pro vytvoření esenciálního masážního oleje. Připravovat masážní esenciální olej doporučuji pouze lidem, kteří o esenciálních olejích něco ví. Pro ostatní je rozumnější zakoupit připravený, namíchaný a hlavně originální masážní olej, který je zdravotně nezávadný a pro masáž vhodný. Více o masážních olejích najdete v článku "Esenciální oleje a aromaterapie".
  • Pokud plánujete masážní olej předehřívat, pak potřebujete
    • ohřívadlo olejů (na čajovou svíčku)
    • čajovou svíčku 2 ks
    • sirky nebo zapalovač
  • Ohřev olejů před masáží mohu jen doporučit, teplý olej je prostě o něčem úplně jiném, jak studený...
  • Připravte větší polštářky pod hlavu.
  • Připravte polštářky pod kolena, nejlépe pevnější, s pohankovou výplní.
  • Připravte aromalampu a esenciální olejíček do ní. Můžete použít i vonné svíčky. Najednou však aromalampu a vonné svíčky nezapalujte - vůně by se míchaly a celkový dojem by to spíše pokazilo.
  • Nikdy nemíchejte vůně parfémovaných svíček s vůní vonných tyčinek. Tyto vůně mají jiný základ a navzájem se nedoplňují, ale jejich kombinace může být až příliš těžká a unavující.
  • Připravte zvukovou aparaturu a vhodnou meditační nebo masážní hudbu. Správně zvolte délku hudebního doprovodu, případně promyslete, jak vyměníte CD nebo změníte zdroj hudby. S rukama od oleje se CD vyměňuje jen velmi obtížně a hledat vhodnou hudbu v průběhu masáže nikomu nedoporučuji.
  • Zajistěte několik ručníků malých pod hlavu a na přikrytí podkladových polštářků. Větší ručníky pro přikrývání těla a na otřeni olejů po masáži.
  • Budete potřebovat alespoň dvě deky na přikrytí po masáži.
  • Žena by měla zvolit erotizující parfém. Právě při rituálech před masáží se jejich vůně nejvíce uplatní.

V připravené, vyhřáté místnosti pro masáž

  • Vypněte vše, co by vás mohlo jakkoli vyrušit. Zvláště telefony a zvonek...
  • Teplota v místnosti by měla být spíše vyšší, ideální je okolo 28°C. Zavřete okna, průvan nebo pohyby studeného vzduchu jsou na naolejovaném těle velice nepříjemně vnímané.
  • Vytvořte romantickou, pohodovou a smyslnou atmosféru.
  • Ztlumte všechna hlavní světla. pro masáž naprosto stačí světlo od svíček, vonných svíček nebo aromalampy.
  • Zapalte svíčky a vonné tyčinky.
  • Rozehřejte aromalampu s esenciálními oleji nebo zapalte vonné svíčky.
  • Pusťte tichou jemnou meditační hudbu. Navodí příjemnou atmosféru a uvolní psychické napětí obou partnerů.
  • Všichni se navzájem rituálně svlékněte.
  • Dopřejte si společnou koupel nebo sprchu. Použijte do koupele aromatické oleje nebo vonné soli.
  • Pokud masáž bude poskytovat žena, pak může své tělo naladit na masáž pomocí několika kapek afrodiziakálního oleje. Kapičky, nebo spíše stopy oleje, se nanáší do oblasti krku a prsou, případně na zápěstí. Uvolňovaná esence afrodiziakálního oleje kolem ženy vytvoří naprosto dokonalou atmosféru erotické vůně.
  • Pohodlně se položte a posaďte a soustřeďte se na to, co bude následovat...

Pro úplnost si ještě připomeňme jaké jsou výhody a nevýhody masáže na masážní podložce.

  • U masáže na podložce je výhodou, že k masáži není potřeba masážní lehátko, které nemusí byt vždy dostupné. Místo masážní podložky se dá použít i větší vrstva na sebe položených dek nebo široká postel. Masážní podložka je však podstatně měkčí než vrstva dek a u postele zase hrozí její potřísnění masážním olejem. Proto masážní podložka nejvhodnější.
  • Problémem je to, že dávající musí při masáži klečet na patách nebo se musí umět posadit do "tureckého sedu".

Pro každé setkání skupiny, zvláště pak pro masáže ve skupině, je potřeba si dopředu připravit vše potřebné a vytvořit příjemnou atmosféru a prostředí. Tu doplní i květiny, miska s ovocem nebo sklenička vína. Vždyť to, co se připravujete prožít nebude otázkou chvilky, ale hodin...

 

Články s podobnou tematikou

St, 29/12/2021 - 15:08