Jste zde

Čtvrtek, Březen 24, 2022

Celý den
 
 
Před 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
Manželství z touhy toho druhého zachránit

Manželství z touhy toho druhého zachránit

Manželství z touhy toho druhého zachránit

Hlavní téma: "Manželství".
Volné pokračování článku "Jaké bývají důvody pro manželství".

Zachraňovat se dá prakticky od čehokoli. Zvláště ženy mají touhu zachraňovat svého přítele před nástrahami světa. Ať už je to kouření, obezita, nebo naopak nechutenství, přepracovanost, nebo naopak lenost, .....

Když si žena usmyslí, že svého partnera prostě musí zachránit, tak má mnohdy pocit, že nejlepší, co pro něj může udělat bude, že si ho vezme za manžela. Podobně samozřejmě mohou uvažovat i muži, ale ženy k takovémuto jednání mají větší sklony. Samostatnou kategorií je snaha zachránit partnera před alkoholem. Dost často je to i snaha zabránit partnerovi ve známostech uzavřením manželství, které je přece svaté a nedotknutelné a věrnost je jeho naprostou samozřejmostí!

Všechno se změní, až si mne vezme! Tak toto určitě napadlo nejednu ženu, která zažila partnerovu nevěru, nebo ví o jeho sklonu ke střídání partnerek. Doufá (je o tom skálopevně přesvědčena), že právě ona ho dokáže definitivně změnit. Bohužel většinou nedokáže. Považuje-li partner již před svatbou věrnost za něco, co mu nic neříká, jen těžko se změní, pokud on sám nebude chtít. Bude-li navíc do svatby donucen (z jakéhokoli důvodu), pak je více než pravděpodobné, že v nevěře uvidí formu příjemné změny a odreagování ve vztahu do kterého (snad ani) nechtěl. Ale pozor, mluvíme jen o mužích, ale žen se promiskuita týká prakticky jen v o něco menší míře.

Manželství nesmíte od počátku brát jako pokus, ze kterého, když se nepovede, jednoduše při prvních problémech odejdete nebo se rozvedete. Z právního hlediska je to samozřejmě možné. Následky si však někteří ponesou po celý život. Je těžké radit. Rozhodně však nevstupujte do manželství jen proto, že to po vás chce někdo jiný (partner nebo většinou rodiče). Jde o vaše rozhodnutí a případné následky budete muset řešit jenom vy. Velmi těžké rozhodování je v okamžiku, kdy je na cestě dítě. Pak již nerozhodujete jen o sobě, ale i o osudu vašeho potomka. Je nutné brát partnera jako sobě rovného, naučit se vzájemně sdílet a řešit pěkné i ty složité okamžiky v života. Naučte se respektovat jeden druhého a dělat kompromisy. A pokud se nakonec rozejdete, mějte na paměti, že i přes vaše nepříjemné zkušenosti, nikdo vám další manželství bez nevěry nezaručí.

Další variantou je manželství po dlouhodobém vztahu - z únavy. Prostě se vezmeme, co se dá dělat....

No a nejsmutnější variantou je stav, kdy, většinou žena, tak dlouho očekává, že si ji muž vezme, až se to nestane. Pak začne zvažovat, co pro ni bude lepší, zda odejít a zůstat sama, nebo zůstat a vědět, že se nic nezmění. Některé zůstanou, podřídí se a celý život pak mají pocit, že jim bylo ublíženo, až rezignují.

 

Pro zasmání

Jsou spolu muž a žena o svatební noci a muž říká:
„Můžu ti říkat Sněhurko?“
Žena: "A proč?“
„No, protože jsi moje první a já tě tak miluju.“
„A mohla bych ti já říkat Boeingu?“
„Proč?“
„Protože jsi můj sedmset čtyřicátý sedmý.“

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

Čt, 24/03/2022 - 01:00