Jste zde

Čtvrtek, Leden 13, 2022

Celý den
 
 
Před 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Odmítání orálního sexu pro pocity méněcennosti

Odmítání orálního sexu pro pocity méněcennosti

Odmítání orálního sexu pro pocity méněcennosti

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Orálnímu sexu se vyhýbají také ženy, které si příliš nevěří nebo mají strach ze selhání. Důvodů proč tomu tak je více.

  • Obava, že svého partnera nedokážou plně uspokojit.
  • Nejsou si jisté svou technikou a mnohdy ani neví, co mají dělat.
  • Trápí je pocit nedokonalosti jejich pohlaví.
  • Obava z úniku moči.
  • Obava z ženské ejakulace při orgasmu.
  • Obava z nedostatečné čistoty pohlaví.
  • Obava z tělesných pachů.
  • Obava z nedosažení vyvrcholení.
  • a další

U lidí, kteří se sexem začínají a nemají tedy příliš mnoho zkušeností, se dá předpokládat, že i orální sex je pro ně doposud neznámou nebo málo známou zkušeností. Věřím, že není divné, že si s ním při přijímáním nebo poskytování neví rady. Pokud se vše spojí s komplexy, obavami, strachem a zábranami při sexu..., může to být pro někoho takové trauma, že se raději sexuálním aktivitám, které by mohly být zakončeny orálním sexem začne vyhýbat. Strach pramení z toho, že s orálním sexem nebo i jinou sexuální aktivitou, nemají zkušenosti, případně se obávají že ji nezvládnou. Nechtějí se dostat do situace, kdy budou odmítnuti, případně považováni za úchylného.

Mnoho žen má problémy s dosažením vyvrcholení. Většinou ne pokaždé, ale někdy ať dělají, co dělají, orgasmu nedosáhnou. Na vině může být často velká únava, stres nebo problémy zdravotní, pracovní i rodinné. Určitě každý někdy zažil stav, kdy máte pocit, že usínáte ve stoje nebo uprostřed věty. Pokud to neznáte, pak vězte, že takové stavy jsou při opravdovém pracovním přetížení nebo nedostatku spánků běžné.

Velmi často takovou únavu zažívají kojící matky pečující o malé děti 24 hodin denně. Některé mají pocit, že jejich postava těhotenstvím a porodem utrpěla, další jsou tak fixované na novou mateřskou roli, že mají představu, že když vyhoví muž, bude to na úkor dítěte. Také změny nálad a celková změna priorit v životě jejich pozornost odvádí jiným směrem, než je zrovna sex. Potom se není čemu divit, že pokud mají při nepřetržité péči o dítě ještě absolvovat sex, nebo orální sex, mohou se tomu bránit "zuby nehty". Ženy pak většinou "bolí hlava". Přitom by stačilo si otevřeně promluvit a vysvětlit si, že zítra je také den...

Poznámka pro lepší pochopení:
Muži by v takové situaci měli výhodu - kvůli absenci erekce nebo slabé erekci by se tak nějak moc nesnažili a raději by volili ústup.

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Čt, 13/01/2022 - 18:04
 
Odmítání orálního sexu pro malý zájem

Odmítání orálního sexu pro malý zájem

Odmítání orálního sexu pro malý zájem

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Jednou z možných příčin odmítání orálního sexu může být situace, kdy muž nebo žena o takovouto formu sexu prostě nemají zájem. Ne, že by je orální stimulace nějak odrazovala, ale může se stát, že je tato technika prostě neoslovuje. Pokusme se trochu zamyslet nad tím, proč k takové situaci může dojít. Rozhodně nepředpokládejme, že hlavním důvodem musí být to, že by se jim tato technika nelíbila.

Velmi často se jedná o to, že orální stimulaci poskytující partner nebo partnerka prostě nezvládá nebo neumí...

Pokud orální stimulaci partner nebo partnerka provádí vlažně, bez zájmu, někdy možná i s odporem nebo z donucení, je to vždy poznat na výsledku. Ten, kdo ji poskytuje se stává přirozeně aktivním a ten, kdo ji přijímá, pasivním účastníkem sexu. Pokud je "výkon" nejistý a technika nezvládnutá, pak se není čemu divit, že řada mužů nedokáže svou ženu uspokojit a dovést o vyvrcholení. Opačně to samozřejmě platí stejně...

Běžným zvykem milenců bývá, že se s milostnou předehrou moc nezdržují a brzy přejdou k souloži. To na začátku vztahu nemusí být tak velký problém, ale čím déle jsou partneři spolu, tím více  se dlouhá a nápaditá milostná předehra stává potřebnější. Krátká a zanedbaná milostná předehra ženě nemusí stačit k dosažení vysokého vzrušení a přechod k souloži už to většinou nedožene. Výsledkem je to, že muž velmi brzy ejakuluje a žena pak při souloži už orgasmu nedosáhne.

Velkým nešvarem pak bývá, že muž, který svého vyvrcholení už dosáhl, nemá o orální sex kterým by ženu uspokojil, zájem a tak ji raději nechá tak jak je - neuspokojenou. Nějakou dobu to možná bude žena tolerovat, nějakou dobu si orgasmus navodí sama masturbací po sexu, ale za nějaký čas většinou začne přemýšlet o tom, zda se to nedá řešit jinak, jinde. Myšlenka na nevěru bude s každým dalším projevem sobeckého nezájmu muže silnější a palčivější... nebo odmítání orálního sexu zřetelnější...

Jsou ale také muži kteří orální sex prostě moc nemusí a to se pak samozřejmě projeví i na jejich snaze touto cestou ženu uspokojit. On ten nezájem nemusí souviset pouze s nízkou přitažlivostí orální stimulace pohlaví, ale také s tím, že vlastně ani moc neví, jak to provést. Pokud muž orální sex opravdu neumí, nemá moc velkou šanci ženu k orgasmu dovést. Všechny ženy nejsou stejné a tak je jasné, že ani orální stimulace všechny ženy nevzruší stejně. Pokud muž nezná nebo ani se ani nezajímá o základní techniky orální stimulace ženy a techniky přímé a nepřímé stimulace klitorisu, vzruší ženu jen obtížně a většinou až za dlouhou dobu. Málokterý muž se totiž zamyslí nad tím, zda vůbec ví, co žena při Cunnilingu - uspokojování ženy ústy potřebuje. Většina mužů je totiž přesvědčena, že jsou nejlepší... Pokud žena orgasmus prožije, pak mnohé mají pocit, že to byla fuška nejen pro muže, ale také pro ni. Takovému orgasmu se pak lidově říká "vydřený orgasmus"...

Přitom mnohdy by stačilo kdyby žena muži vysvětlila, že pro ni při orální stimulaci jsou zásadní malé stydké pysky, poševní vchod, klitoris a pro manuální stimulaci horní stěna pochvy. A že když bude muž po důkladné milostné předehře nakonec stimulovat ústy a jazykem klitoris, že je velká šance, že se TO podaří. Důležité je vysvětlit, že nejvíc vzrušujících pocitů ženě přináší především stimulace klitorisu. Málo mužů vůbec ví, že v něm je okolo 8000 nervových zakončení, tedy zhruba dvakrát více než v penisu.

Když žena svého muže naučí jak TO má dělat, většina mužů nakonec v orálním sexu najde zalíbení... Především budou vnitřně hrdí na to, že se TO podařilo... Prostě když TO neumí, musí ho TO žena naučit... Více naleznete v článku "Jak žena naučí muže dotýkat se jejího klitorisu".

Ještě se zastavím u mužů a u felace, tedy uspokojování muže ústy. I tato technika má svá pravidla a o nich pojednává například článek "Felace - techniky orálního sexu pro muže". V mládí to většina mužů zvládne raz-dva. S přibývajícím věkem a postupným snižováním libida muž potřebuje mnohem víc stimulace a navíc cílené stimulace. Muži s problémy s erekcí pak mnohdy na orální stimulaci penisu reagují jinak, mnohdy i ztrátou erekce. Proto se řada mužů felaci nakonec raději vyhýbá nebo se jíž až obávají. Není to proto, že by je to už nebavilo, ale silným důvodem bývá ztráta sebevědomí a obava ze selhání. Je dobré to vědět, protože mnoho žen si myslí, že už to není pro muže tak přitažlivé nebo že dokonce už muže nevzrušují. Pravým důvodem přitom může být právě ztráta libida nebo zhoršující se sexuální dysfunkce.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Čt, 13/01/2022 - 18:18
 
Odmítání orálního sexu z důvodu výchovy

Odmítání orálního sexu z důvodu výchovy

Odmítání orálního sexu z důvodu výchovy

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Výchova dětí je jedním ze základních povinností rodičů a rodiny. Ne všechny děti však toto štěstí mají, některé děti žijí v neúplných rodinách, další v pěstounské péči nebo v dětském domově. Jsou však i děti, které žijí v rodinách, kde se "tatínkové" nebo i "maminky" střídají podle toho kdo je má zrovna v péči nebo podle toho, kdo s nimi zrovna žije v domácnosti. Přístup k výchově dětí tak rozhodně není u všech dětí stejný.

Je zřejmé, že pohled na sex a sexualitu do značné míry ovlivňuje výchova každého jedince. Základním předpokladem ovšem je, že vůbec nějaká taková výchova proběhne. Naprosto nevhodná je samozřejmě informace, že sex je jen pro plození dětí a že ho žena musí podstoupit proto, aby měla dítě. Podobně je tomu s informací, že masturbace je nesprávná, pohlavní orgány nečisté, že dotýkat se přirození je hříšné a myšlenky na tělo odvádí od správného života ... Takovouto výchovu velmi brzy nahradí "výchova ulice" a sledování pornografie. To přece rozumní rodiče snad nechtějí, ale přesto to někteří neřeší nebo je jim to jedno.

Představa, že se vše děti dozví ve škole je v mnoha případech naivní. Vždyť učitelky i učitelé jsou také rodiči a ctít od nich, aby poučili o všem, tedy i o orálním sexu třídu plnou dětí je opravdu mimo realitu. Už jen proto, že určitě by se v takové třídě našlo dítě, které "za tepla" bude informovat své rodič o tom, že paní učitelka je nějaká divná... Že taková pobouření matka nebo otec dokáží takovou výuku převrátit v poškozování výchovy dětí, si asi dokáže většina lidí snadno představit. Takový učitel by klidně nakonec mohl svoji práci ukončit s nálepkou uchyla.

Probudí Pepíček pozdě večer a jde na WC.
Jak tak prochází kolem ložnice rodičů, přes pootevřené dveře vidí maminku jak orálně uspokojuje tatínka .
Pepíček je z toho celý v šoku a vůbec to nechápe. Při návratu do pokojíčku si říká "a mě nadávají za to, že si cucám palec".

Těch omylů a nepravd může být mnoho. Většinou se sexuální výchova ani netýkají přímo orálního sexu, neboť zrovna orální sex není nejoblíbenějším tématem rozhovorů rodičů s dětmi. Jenže pro vytvoření negativního přístupu mladého člověka k lidské sexualitě, ale hlavně k jeho vlastnímu tělu někdy stačí poměrně málo. Zvláště když navíc mají ve svých rodičích silný negativní příklad. Nejde o to, že by své rodiče viděli při sexuální aktivitě, ale naprosto bezvýhradně převezmou jejich názor na to, co je a co už není v sexu správné. Potom se není možné podivovat tomu, že takováto dívka nebo chlapec si neumí představit, že by se jejich přirození mohl někdo dotýkat a už vůbec ne ústy. Vytvoří si názor, že pohlaví je nečisté a tento názor hluboko uloží do svého podvědomí. A představa, že by orálně uspokojovali partnera nebo partnerku, jim může připadat naprosto odporná.

Muži pak odmítají přiblížit se k ženskému pohlaví něčím jiným než penisem nebo maximálně tak ještě ještě prsty. Muži pak cunnilingus odmítají poskytovat a ženy přijímat. Podobně je to i s felací. Pokud ji však žena dělá s odporem, nebo muž s obavami přijímá, nemůže to ani jednomu z nich přinášet radost ani vzrušení.

Při nesprávných představách, komplexech a mindrácích pak změnit pohled na pohlavní orgány nebo sexuální techniky může být obtížné a mnohdy skoro neřešitelné. Pokud se sejdou partneři, kdy jeden chce a druhý ne, často se pak orální sex stává partnerským problémem.

Pokud je partner nebo partnerka k orálnímu sexu dotlačen, většinou se tváří, že nu to nic neříká, že ho to absolutně nezajímá, že to neumí a umět ani nechce... Proto má rozumná výchova a to včetně sexuálního poučení dětí, přímo zásadní význam pro budoucí pohled na sexuální chování každého z nás. Nemusí se přitom jednat o poučení, co je to orální sex a jak na něj.

Často by úplně stačilo dětem nevnucovat představy, že sex je nutné zlo a že sexuální aktivity jsou hříšné nebo nevhodné. Zbytek se mladí lidé bez vnucených zábran naučí sami.

 

Pro zasmání

Sedí tři důchodci na lavičce proti živnostenskému úřadu. Jdou kolem tři děvčata a jeden se ptá: „Kam jdete, holky?”
„Pro živnostenský list přece.”
Po hodině se vrací pouze dvě.
„Kde jste nechali tu třetí?” ptá se důchodce.
„Udusila se při ústních zkouškách.”

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Čt, 13/01/2022 - 18:40