Jste zde

Čtvrtek, Prosinec 16, 2021

Celý den
 
 
Před 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Masáže ve skupině pro "pokročilé" a masáž joni

Masáže ve skupině pro "pokročilé" a masáž joni

Masáže ve skupině pro "pokročilé" a masáž joni

Hlavní téma: "Skupinový sex".
Pokračování tématu "Masáže ve skupině".
Rozšíření článku "Masáže ve skupině - pro "pokročilé"".

Začnu tím, že jen byl v článku "Masáže ve skupině - pro "pokročilé"" zveřejněn odkaz na tento, v té době ještě nezveřejněný článek, už jsem dostal několik mailů, že něco podobného je naprosto nepředstavitelné a že to odporuje morálce dnešní společnosti.  Už proto ten článek musím napsat...

Masáže ve skupině mají tu výhodu, že se nejedná o klasický sex, ale o společnou, byť erotickou masáž. Možná si myslíte, že taková masáž je hodně za hranou, ale ruku na srdce, kdo takovou "hranu" stanovil? Pokud se partneři na společné erotice domluví a pomalu, v uzavřené skupině, postupují dál a dál, je pravděpodobné, že ta jejich hrana opravdu bude hodně jinde než hrana spořádaných lidí, kteří možná úzkostlivě tají milenku nebo milence, ale hrdě hlásají svou pravdu.

Přitom takové aktivity (erotické nebo tantrické masáže) jsou běžnou erotickou představou mnoha lidí, a to i těch, kteří by za něco podobného dokázali i upalovat. Aby nedošlo k mýlce - monogamní vztahy jsou správné a každý by si jich měl velmi vážit.

Masáže ve skupině jsou určitě rozumnějším alternativním řešením touhy po skupinových aktivitách, než je nevěra nebo sériová monogamie. Pokud se jedná o dobrovolné aktivity lidí, kteří si důvěřují a rozhodli se takto, v uzavřené skupině,  naplňovat své sexuální sny, představy, nebo prostě jen uvolnit sexuální pnutí, je podstatně větší šance, že se nedočkají velkého zklamání nebo případného narušení vztahu. Samozřejmě se musí jednat o lidi, kteří tak jednají dobrovolně a jejich vzájemná tolerance a žárlivost je na jiné úrovni, než u jiných. Významné je také to, že vše činí společně jako partneři nebo manželé. Není to omlouvání takovýchto aktivit, je to pouze konstatování, že pokud se někteří rozhodnou k takovýmto společným aktivitám a nemají s nimi problémy, pak je zbytečné se nad nimi pohoršovat. Nakonec, stejně se o nich nejspíš ani nedovíte...

K čemu to může být dobré?

Masáže ve skupině bývají spojeny s jinou úrovní přijímání i dávání podnětů vzrušení. Nejde "jen" o erotiku a vzrušení, ale o jednotlivé kombinace doteků a podnětů které vychází z tantrického přístupu ke vzrušení a dokáží navodit stavy, které se možná jinak ani navodit nedají. K něčemu podobnému se nikdo nemůže nutit, ale pokud k takovému přístupu k lidské sexualitě lidé dospějí, může jim to přinášet úplně jinou hladinu pocitů, emocí i vzrušení, kterou je velmi obtížné popsat a pochopit.

Jak taková masáž probíhá?

Popisovaná situace se týká masáží ve trojici složené ze dvou žen a muže (MFM) nebo ve čtveřici. V článku se budu zabývat masáží ve čtveřici právě proto, že většinou ji tvoří manželské nebo partnerské páry, tedy dva muži a dvě ženy. Podstatné je však to, že mezi manžely nebo partnery je citové pouto, které se při technice "pro pokročilé" může ještě více prohloubit.

Masáž ve čtyřech znamená, že jedna žena ze čtveřice bude masírovaná dvěma muži. V článku "Masáže ve skupině - kolik rukou "snesete"?" jsme se zabývali i faktem, že ženy vzájemné doteky snesou podstatně snadněji než muži. Protože součástí masáže jsou i základní techniky tantrické masáže joni, může se druhá žena jen dívat nebo se může zapojit hlazením masírované ženy... Neznamená to ale, že by se nemohla účastnit i masáže joni. Jak již jsem uvedl jinde, žena dotek od ženy snese bez větších problémů a obav.

Dva muži společně provádí masáž ženy a její joni

Tato masáž může být pojata jako společná masáž joni nebo jako společná výuka technik tantrické masáže joni. Je to však i reálná cesta, jak jeden z mužů, který zná postupy a techniky tantrické masáže joni, je může naučit druhého muže (případně i ženu). Základním předpokladem samozřejmě je, že alespoň jeden z mužů tyto techniky ovládá. Techniky tantrické masáže joni se nedají naučit za jednu masáž a tak mít "tahák", alespoň zpočátku, rozhodně doporučuji. Podrobněji je toto téma popsáno v článku "Společná výuka technik - tantrická masáž joni". Masáž se pak společně procvičuje tak dlouho, dokud se ji oběma mužům (případně i  ženě), nepodaří zvládnout. Přijímající žena určitě nebude protestovat...

Jeden muž provádí masáž joni a druhý ženě věnuje svou pozornost

Představte si situaci, kdy jako žena ležíte na masážním stole a vaší masáži se věnují dva muži (případně i žena).

Tato varianta masáže vychází z toho, že jakékoli doteky jsou vnímány zcela jinak, pokud jsou spojeny s něčím, co vaši pozornost posune na jinou úroveň přijímání podnětů vzrušení.

Dva manželské páry mají tu výhodu, že každá z žen má ve čtveřici svého muže. Velmi důležitá je citová vazba, která je mezi nimi. Tato technika je, přestože se to může zdát až nepochopitelné, technikou při které se mohou upevnit manželské nebo partnerské vztahy ve dvojici. Manžel ženy na masážním stole bude své ženě věnovat svou pozornost a to srovnatelnou s tou nejkrásnější milostnou předehrou, jaké je schopen. Jeho role nebude ženu vzrušovat, ale ženu něžně líbat, laskat, hladit ji na hlavě tváři, krku, ramenou, prsou a věnovat jí svou pozornost. Přesně tak, jak to dělal na začátku jejich vztahu, kdy všechno krásné a vzrušující ještě nebylo spojeno s žádnou formou stimulace pohlaví a dalších erotogenních zón.

Druhý  muž jí bude současně provádět tantrickou masáž joni. Žena se většinou věnuje hlazení a laskání prsů, ale ani masáž joni pro ni nemusí být tabu. Předpokládám, že muž masáž joni umí nebo ji dokáže podle "taháku" plynule zvládnout. Jeho cílem bude ženu pomalu, ale cíleně vzrušovat a stupňovat její vzrušení až k hranici, kdy nastoupí vyvrcholení. Není ale kam spěchat a proto je potřeba si intenzitu stimulace technikami tantrické masáže joni "rozplánovat" tak, aby masáž trvala okolo jedné hodiny.

Žena je něžně laskaná svým mužem který jí svou něhou připomíná chvíle, kdy ke vzrušení stačil letmý dotek, polibek, pohlazení. Přitom její joni, technikami cílené tantrické masáže joni, vzrušuje druhý muž (nebo žena). To je situace která se dá už jen obtížně představit. Na jedné straně nekonečná něha muže a na druhé straně druhý muž a žena... Čemu věnovat větší pozornost - manželovi nebo tomu druhému muži nebo ženě...? Většina žen si nejspíš představí, že něco takového se prostě nedá dlouho zvládat. Asi budou mít pravdu, ale dá se to naučit zvládat!

Manžel vlastně odvádí pozornost ženy od pocitů stimulace joni a druhý muž a možná i žena pomalu a cíleně zvyšuje její vzrušení. Všichni přitom musí postupovat pomalu a "ruku v ruce". Pokud se jim to povede, dostanou ženu do meditačního stavu ve kterém se může posunout na zcela novou úroveň přijímání podnětů vzrušení.

 

Poznámka
Neříkám, že je to technika snadná a že ji každá skupina zvládne hned napoprvé v plné předpokládané délce masáže. Ale když dnes masáž nebude trvat hodinu, můžete si dát za cíl, že příště se zlepšíte a masáž prodloužíte.


Ještě si na závěr dovolím upozornit na to, že skupinové sexuální aktivity nejsou "standardní" a že k něčemu podobnému rozhodně nikoho nenavádím... Skupinový sex však nemusí být vždy "jen o sexu" a některé jeho důvody jsou možná hodny "zvláštního zřetele". Proto se na webu www.milovani.cz a www.kamasutra.cz zabýváme i touto oblastí lidské sexuality. Pokud se někdo pohoršuje, měl by se zamyslet nad tím, co je pro vztahy lidí nebezpečnější. Zda je to nevěra, tolerovaná nevěra", otevřený vztah nebo jiná forma sexuální chování lidí mimo partnerský vztah. Upozorňuji ale na to, že základem vztahu mezi lidmi je manželství a rodina. Pokud někdo touží po komplikovanějším vztahu, musí si být vědom toho, že za své rozhodnutí nese odpovědnost každý sám za sebe!


 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje:

(AK)(Z)(L)

Čt, 16/12/2021 - 23:29